Naminė gira

Ingredientai:

10 l Vanduo
1 kg Džiovinta juoda duona
750 g Cukrus
50 g Razinos
15 g Juodųjų serbentų lapai
3 šaukštas Mielės
3 šaukštas Mėtos (džiovintos)

Gaminimas:

Duonos džiūvėsėlius užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite apie 12 val. Paruoškite mėtų ir juodųjų serbentų lapų nuovirą, jį palikite 4–5 val.

Tada vandeniu užpiltus džiūvėsėlius perkoškite, supilkite perkoštą mėtų ir juodųjų serbentų lapų nuovirą, suberkite cukrų, mieles.

Palikite rūgti maždaug 4 val., perkoškite ir supilstykite į butelius. Į kiekvieną butelį įdėkite po 2–3 razinas ir palaikykite 2 dienas.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.