Naminiai makaronai su krevetėmis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1/2 vnt. | Burokėliai |
80 g | Špinatai |
300 g | Krevetės (nuvalytos) |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
pagal skonį | Druska |
200 ml | Grietinėlė |
4 vnt. | Kiaušinių tryniai |
100 g | Parmezano sūris |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Burokėlį kruopščiai nuplauti ir išvirti. Nuvalyti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Špinatus nuplauti, sudėti į sietelį ir 2 minutėms nuleisti į verdantį vandenį. Susmulkinti smulkintuvu.
Paruošti tešlą. Kiaušinius suplakti šakute. Miltus prasijoti į dubenį, į centrą supilti kiaušinius. Įpilti 1,5 šaukšto vandens ir druskos. Iškočioti, padalinti tešlą į dvi dalis.
Vieną dalį sumaišyti su 1 šaukštu burokėlių piurė, kitą – su šaukštu špinatų piurė. Sudėti į atskirus dubenis, uždengti plėvele ir palikti 30 minučių. Tuomet ant pabarstyto miltais paviršiaus iškočioti raudoną ir žalią tešlą į labai plonus lakštus, pabarstyti miltais. Sudėti kiekvieną lakštą kelis kartus ir supjaustyti 0,6-0,8 cm juostelėmis. Išvynioti ir susukti juosteles. Leisti kiek apdžiūti.
Padažui suplakti grietinėlę su tryniais, supilti tarkuotą parmezaną ir kaitinti pamaišant ant mažos ugnies 7-8 minutes, kol mišinys sutirštės.
Keptuvėje pakaitinti alyvų aliejų ir apkepinti krevetes 3-4 min. Pabarstyti druska ir pipirais.
Puode užvirti pasūdytą vandenį, virti makaronus 5 min, nukošti, patiekti su krevetėmis ir padažu.