Orkaitėje kepti kopūstai su obuoliais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 kg | Baltagūžiai kopūstai |
600 g | Obuoliai |
450 g | Svogūnai |
1 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Muskato riešutas |
žiupsnelis | Cinamonas |
žiupsnelis | Gvazdikėliai |
3 šaukštas | Rudasis cukrus |
3 šaukštas | Baltojo vyno actas |
15 g | Sviestas |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Aštriu peiliu plonai supjaustykite kopūstą. Į didelį kepimo indą dėkite sluoksnį kopūstų, tada sluoksnį svogūnų ir obuolių. Pabarstykite česnaku, prieskoniais ir cukrumi. Keletą kartų pakartokite. Viršų pašlakstykite actu ir užberkite sviesto gabalėlių.
Uždenkite dangčiu ir kepkite nelabai karštoje orkaitėje 2 – 2 ½ valandos. Kepimo metu vieną ar du kartus pamaišykite.
Ko nesuvalgysite, užšaldykite.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.