Persimonų putėsiai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
700 g | Persimonai |
1 stiklinė | Cukrus |
5 vnt. | Kiaušinių baltymai |
20 g | Želatina |
180 ml | Vanduo |
pagal skonį | Citrinos rūgštis |
žiupsnelis | Mėtos |
6 vnt. | Anyžiai |
Gaminimas:
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
Persimonus supjaustykite gabalėliais, užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 10-12 minučių. Išvirtus persimonus pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į persimonų masę, sudėkite citrinos rūgštį. Išplakite iki vientisos purios masės.
Tada į masę, nuolat maišydamos, supilkite tirpintą želatiną. Gautą masę supilstykite į taures ir padėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami, papuoškite mėtos lapeliais ir žvaigždiniais anyžiais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 80min.