Piemenų pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 vnt. | Svogūnai |
220 g | Morkos |
450 g | Bulvės |
450 g | Aviena |
2 šaukštas | Aliejus |
1 šaukštelis | Miltai |
300 ml | Mėsos sultinys |
1 šaukštas | Pomidorų padažas |
2 šaukštas | Vusterio padažas |
25 g | Sviestas |
150 ml | Grietinėlė |
0,5 šaukštelis | Prieskoninės žolelės |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Produktai:
1 svogūnas,
220 g morkų,
450 g bulvių,
450 g avienos,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštelis miltų,
300 ml jautienos arba avienos sultinio,
1 šaukštelis pomidorų pastos,
2 „Vusterio“ padažo,
25 g sviesto,
150 ml grietinėlės,
0,5 šaukštelio prieskoninių žolelių,
šiek tiek miltų,
juodųjų maltų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Svogūną ir morkas nuskuskite, smulkiai supjaustykite. Suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, kepkite, kol suminkštės svogūnai.
2. Suberkite į keptuvę su daržovėmis susmulkintą avieną, išmaišykite, kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol paskrus mėsa.
3. Maišydami medine mentele įberkite į keptuvę miltų. Pakepkite dar 5 min.
4. Supilkite sultinį, įdėkite pomidorų pastos, padažo, suberkite žoleles, įberkite druskos, pipirų. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir patroškinkite 10 min.
5. Sudėkite mėsą su daržovėmis į didelę kepimo formą, kurioje ir patieksite pyragą. Palikite atvėsti.
6. Bulves išvirkite, paskui sutrinkite kartu su grietinėle ir sviestu. Įberkite druskos, pipirų.
7. Uždėkite bulvių košę ant mėsos, paviršių išlyginkite. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20 – 30 min.
Skanaus!