Pikantiškos kepenėlės
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
350 g | Jautienos kepenėlės |
250 g | Rudieji pievagrybiai |
1 šaukštelis | Aliejus |
1 vnt. | Svogūnai |
25 ml | Brendis |
1 šaukštas | Grūdėtosios garstyčios |
150 g | Grietinė |
125 g | Jogurtas (natūralus) |
100 g | Špinatai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Kepenėles supjaustykite pailgais gabaliukais.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir 5 min. pakepinkite svogūnus. Padidinkite ugnį ir sudėkite grybus. Kepkite 5 min. arba dar ilgiau, kol keptuvėje neliks skysčių.
Sudėkite į keptuvę kepenėles ir pamaišydami kepkite 5 min. Jei pageidaujate, apšlakstykite brendžiu.
Sukrėskite į keptuvę grietinę, jogurtą, garstyčias. Padažą užvirinkite, bet nevirkite. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, apibarstykite špinatais. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų.
Patiekite su bulvių koše arba virtais ryžiais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 35min.