Prancūziškas slyvų pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
140 g | Sviestas |
185 g | Miltai |
3 šaukštas | Vanduo |
1/2 šaukštelis | Obuolių actas |
160 g | Cukrus |
1/2 šaukštelis | Druska |
800 g | Slyvos |
Gaminimas:
Tešlai sumaišyti miltus, druską, cukrų (1 v.š.). Sviestą supjaustyti nedideliais kvadratukais, dėti į miltų masę ir viską sumaišyti kombaine ar sutrinti rankomis.
Actą sumaišyti su lediniu vandeniu, pilti į tešlą, gerai suminkyti. padaryti iš tešlos rutulį, po to truputį pakočioti, kaip blyną, susukti į maisto plėvelę ir dėti į šaldytuvą, palikti per naktį ar bent 3 val.
Išimtą tešlą pabarstyti miltais ir pakočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (32 cm skersmens). Apipjauti lygiai kampus ir kartu su kepimo popieriumi dėti 15 min. į šaldytuvą. (Iš likusios tešlos galima padaryti mini pyragiuką). Slyvas supjaustyti skiltelėm, dvi palikti nepjaustytas.
Pasidaryti slyvų glazūrą: dvi slyvas sutarkuoti tarka, užberti cukrumi ir nemaišyti! Dėti ant viryklės ir virti apie 7 min., pertrinti per sietelį ( minkštimas nereikalingas).
Tešlą išimti iš šaldytuvo ir kartu su popieriumi dėti į kepimo formą, paliekant nedidelius bortelius. Ant viršaus gražiai išdėlioti slyvas ir pabarstyti 2 v.š. cukrumi. Slyvose daug pektino, todėl skystis sustings kaip želė ir neišbėgs. Suformuoti gražiai kraštus, aptepti lydytu sviestu ir pabarstyti cukrumi.
Kepti 180°C orkaitėje 45 min. Leisti atvėsti 10 min ir aptepti slyvų glazūra. Patiekti geriau šiltą (galima pašildyt mikrobanginėje), skanu su ledais ar plakta grietinėle.