Prancūziškas šnicelis su sūrio plutele
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
560 g | Jautienos nugarinė |
12 skiltelė | Česnakai |
3 vnt. | Kiaušiniai |
3 šaukštas | Aliejus |
40 g | Sviestas |
75 g | Fermentinis sūris |
1 šaukštas | Cukrus |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
500 g | Šaldyti žirneliai |
2 šaukštas | Aliejus |
2 šaukštas | Citrinų sultys |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Nuvalytas česnako skilteles suberti į sūdytą vandenį ir virti 1 min., nukošti. Atšildytus žirnelius 8 min. virti 500 ml pasūdyto vandens, nukošti ir elektriniu maišytuvu sutrinti į piurė, pagardinti aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais; pastatyti šiltai.
Šnicelius išmušti ir perpjauti pusiau ar į 3 dalis, apibarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose, pamirkyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti tarkuotame sūryje ir iškepti įkaitintuose riebaluose: 2 šaukštuose aliejaus ir 25 g sviesto.
Likusiuose riebaluose apskrudinti česnakus, juos pagardinti cukrumi ir kepti maišant, iki jis išsilydys. Šnicelius patiekti su žirnelių piurė ir karamelizuotais česnakais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.