Prancūziški blyneliai „Crêpe“
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 šaukštas | Cukrus |
2 stiklinė | Miltai |
žiupsnelis | Druska |
3 vnt. | Kiaušiniai |
3 vnt. | Kiaušinių tryniai |
6 šaukštas | Sviestas |
1,5 stiklinė | Pienas |
3 šaukštas | Brendis |
Gaminimas:
Vienam litrui tešlos reikės:
3 šaukštų granuliuoto cukraus;
1 ¾ puodelio miltų;
1 arbatinio šaukštelio jūros druskos;
3 kiaušinių;
3 kiaušinių trynių;
6 šaukštų ištirpinto nesūraus sviesto;
1 ½ puodelio pašildyto nenugriebto pieno;
3 šaukštų brendžio.
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite cukrų, miltus ir druską.
2. Suplakite kiaušinius ir trynius.
3. Įpilkite pusę cukraus, miltų ir druskos mišinio į kiaušinius ir sumaišykite iki vientisos masės, vėliau supilkite antrą pusę ir vėl sumaišykite.
4. Maišydami paeiliui į tešlą pilkite pašildytą pieną, brendį ir ištirpintą sviestą.
5. Paruoštą tešlą palikite 4-6 valandoms.
6. Kepkite ant lengvai sviestu išteptos keptuvės. Vienam blyneliui pilkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite apie dvi minutes, arba kol švelniai paruduos ir apvertę dar vieną minutę.