Purus obuolių pyragas su grietine
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
125 g | Sviestas |
žiupsnelis | druska |
125 g | Cukrus |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
200 g | Miltai |
3 šaukštelis | Kepimo milteliai |
3 šaukštas | Grietinėlė |
50 ml | Citrinų sultys |
600 g | Obuoliai |
200 g | Grietinė |
2 vnt. | Kiaušiniai |
75 g | Cukrus |
1 pakelis | Vanilinis pudingas |
1 šaukštas | Cukraus pudra |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų ištrinkite iki purumo ir po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir pakaitomis su grietinėle įmaišykite į kiaušinių mišinį.
Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Iškrėskite į kepimo formą paruoštą tešlą ir išlyginkite. Obuolius nuplaukite, nulupkite, kiekvieną supjaustykite į keturias dalis ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius nedideliais gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis ir išdėliokite ant tešlos, lengvai į ją įspausdami. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvylika minučių.
Pagaminkite užpilą. Sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį pudingo miltelius. Iš orkaitės išimkite pyragą ir apliekite jį paruoštu grietinės mišiniu. Dar kartą pašaukite obuolių pyragą į orkaitę ir kepkite penkiasdešimt minučių toje pačioje temperatūroje.
Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Perkelkite pyragą ant padėklo ir apibarstykite cukraus pudra. Papuoškite pyragą mėtos lapeliais.