Pyragas su obuolių įdaru


Notice: Undefined variable: adsns_count in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Ingredientai:

2.5 stiklinė Miltai
100 g Sviestas
6 šaukštas Aliejus
6 šaukštas Vanduo
žiupsnelis Druska
1,5 kg Obuoliai
150 g Cukrus
40 g Krakmolas
0,5 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Druska
1 šaukštelis Citrinų sultys
2 šaukštas Sviestas
1 vnt. Kiaušinių baltymai

Gaminimas:

Pasigaminkite tešlą. Sumaišykite miltus su druska. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, supilkite aliejų, suminkykite tešlą trupiniais.

Po truputį supilkite vandenį, vis minkydami tešlą. Paskui suminkykite tešlos trupinius į rutulį, padalinkite jį į dvi dalis – vieną didesnę, kitą mažesnę. Pusvalandžiui ar nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Pasigaminkite įdarą. Sumaišykite dubenyje 150 g cukraus, krakmolą, muskato riešutą, cinamoną, obuolių gabalėlius, citrinos sultis.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didesnį tešlos rutulį, įklokite apskritą tešlos lakštą į kepimo formą. Už kraštų išsikišusius lakšto kraštus nupjaustykite, palikite papuošimams. Sudėkite ant dugno įdarą, išdėliokite kubeliais supjaustytus 2 šaukštus sviesto.

Iškočiokite antrą tešlos rutulį į apskritimą,supjaustykite juostomis. Juostas išdėliokite ant pyrago viršaus grotelėmis.

Pyrago viršų aptepkite plaktu baltymu ir apibarstykite šaukšteliu cukraus.

Kepkite pyragą 1 val. 10 min. įkaitintoje orkaitėje. Kad paviršius nepridegtų, po 40 min. uždenkite folija.

Pyragą galite valgyti šiltą arba atvėsusį.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.