Pyragas su obuolių įdaru
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2.5 stiklinė | Miltai |
100 g | Sviestas |
6 šaukštas | Aliejus |
6 šaukštas | Vanduo |
žiupsnelis | Druska |
1,5 kg | Obuoliai |
150 g | Cukrus |
40 g | Krakmolas |
0,5 šaukštelis | Cinamonas |
žiupsnelis | Muskato riešutai |
žiupsnelis | Druska |
1 šaukštelis | Citrinų sultys |
2 šaukštas | Sviestas |
1 vnt. | Kiaušinių baltymai |
Gaminimas:
Pasigaminkite tešlą. Sumaišykite miltus su druska. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, supilkite aliejų, suminkykite tešlą trupiniais.
Po truputį supilkite vandenį, vis minkydami tešlą. Paskui suminkykite tešlos trupinius į rutulį, padalinkite jį į dvi dalis – vieną didesnę, kitą mažesnę. Pusvalandžiui ar nakčiai įdėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Pasigaminkite įdarą. Sumaišykite dubenyje 150 g cukraus, krakmolą, muskato riešutą, cinamoną, obuolių gabalėlius, citrinos sultis.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didesnį tešlos rutulį, įklokite apskritą tešlos lakštą į kepimo formą. Už kraštų išsikišusius lakšto kraštus nupjaustykite, palikite papuošimams. Sudėkite ant dugno įdarą, išdėliokite kubeliais supjaustytus 2 šaukštus sviesto.
Iškočiokite antrą tešlos rutulį į apskritimą,supjaustykite juostomis. Juostas išdėliokite ant pyrago viršaus grotelėmis.
Pyrago viršų aptepkite plaktu baltymu ir apibarstykite šaukšteliu cukraus.
Kepkite pyragą 1 val. 10 min. įkaitintoje orkaitėje. Kad paviršius nepridegtų, po 40 min. uždenkite folija.
Pyragą galite valgyti šiltą arba atvėsusį.