Riešutais įdarytas karpis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 vnt. | Karpiai |
2 vnt. | Svogūnai |
200 g | Graikiniai riešutai |
2 šaukštas | Malti džiūvėsėliai |
4 šaukštas | Aliejus |
2 vnt. | Kiaušiniai |
žiupsnelis | Krapai |
žiupsnelis | Petražolės |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Muskato riešutai |
Gaminimas:
Kiaušinius kietai išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Pagaminkite įdarą. Išgliaudytus graikinius riešutus lengvai pakepinkite keptuvėje be riebalų. Riešutus suberkite ant lentelės ir dideliu peiliu stambiai supjaustykite.
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius nulupkite ir smulkiai sukapokite.
Kepintus svogūnus sumaišykite su graikiniais riešutais, maltais džiūvėsėliais ir kapotais kiaušiniais. Įmaišykite kapotus žalumynus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotu muškato riešutu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Karpius nuplaukite, nupjaustykite galvas ir išvalykite, neperpjaudami jiems pilvų. Po to žuvis gerai praplaukite šaltu vandeniu, iš vidaus apšluostykite popieriniu rankšluosčiu ir prikimškite paruošto įdaro.
Karpius atsargiai perkelkite į riebalais suteptą kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35 minutes. Esant būtinybei, kepimo pabaigoje pridenkite kepimo skardą aliuminio folija. Garnyrui galite patiekti virtas arba keptas bulves ir troškintas daržoves.