Rizotas su moliūgais ir ožkos sūriu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Moliūgai |
20 g | Sviestas |
1 vnt. | Porai |
2 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Tarkuota citrinos žievelė |
žiupsnelis | Čiobreliai |
100 ml | Baltas sausas vynas |
900 ml | Vištienos sultinys |
250 g | Ryžiai |
60 g | Žalieji žirneliai |
100 g | Ožkos sūris |
sauja | Rukola |
Gaminimas:
Troškintuve išlydykite sviestą. Pakepinkite svogūną dvi-tris minutes, suberkite česnaką, moliūgo kubelius, pusės citrinos žievelę ir pusę čiobrelių. Supilkite vyną, uždenkite ir virkite dešimt minučių, kol moliūgas suminkštės.
Kitame puode užvirkite sultinį, sumažinkite ugnį ir palikite, kad pamažu virtų.
Į troškintuvą su moliūgais suberkite ryžius ir porą minučių pavirkite. Ryžių ir moliūgų mišinį po šaukštą dėkite į sultinį ir virkite dvylika minučių, nuolat maišydami. Ryžiai turi išvirti.
Suberkite žirnelius ir pusę sūrio. Vėl užvirkite.
Patiekite apibarstę likusiu sūriu, citrinos žievele, čiobreliais ir rukola.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.