Ruginiai lietiniai su karamelizuotais bananais ir pekano riešutais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Kvietiniai miltai |
100 g | Ruginiai miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
550-600 ml | Pienas |
1 šaukštelis | Cukrus |
0,25 šaukštelis | Druska |
4 vnt. | Bananai (dideli) |
80 g | Pekano riešutai |
100-120 ml | Klevų sirupas |
0,5 vnt. | Laimo vaisiai |
20 g | Sviestas |
Gaminimas:
Išsijokite ir sumaišykite miltus, kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir pienu ir palikite pastovėti 20 – 30 min. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinius.
Supjaustykite bananus 1 centimetro storumo riekelėmis, susmulkinkite riešutus. Sutarkuokite smulkia tarka žaliosios citrinos žievelę, kad išeitų pusė šaukštelio masės, iš citrinos išspauskite sultis. Keptuvėje aukštais kraštais išlydykite sviestą, sudėkite bananų riekeles, apšlakstykite citrinos sultimis ir 1 min. kepkite ant kaitrios viryklės.
Tada susilpninkite kaitrumą, supilkite klevų sirupą, minutę pakaitinkite. Tuomet sulankstykite blynelius trikampiais ir sudėkite į karštą sirupą. Apibarstykite riešutais, tarkuota citrinos žievele, uždenkite keptuvę dangčiu ir pakaitinkite 2 – 3 min. ant minimalios ugnies.
Ragaukite karštus su plombyro ledais!