Saldus moliūgų vyniotinis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
600 g | Miltai |
1 vnt. | Kiaušiniai |
250 ml | Vanduo |
žiupsnelis | Druska |
1.3 kg | Moliūgai |
1.3 kg | Moliūgai |
150 g | Graikiniai riešutai susmulkinti |
150 g | Cukraus pudra |
100 g | Sviestas |
1 šaukštas | Cinamonas |
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su 250 ml vandens ir druska. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Moliūgus nulupkite, minkštimą sutarkuokite stambia tarka. Cinamoną sumaišykite su riešutais, cukrumi bei moliūgo minkštimu.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, iš kiekvienos dalies iškočiokite ploną lakštą. Sviestą ištirpinkite ir ištepkite tešlos lakštus. Ant vieno lakšto išklokite įdarą, ant viršaus užtieskite antrą lakštą. Susukite į vyniotinį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite vyniotinį į kepimo skardą ir stambiai supjaustykite. Kepkite 45 min. Kai atvės, apibarstykite cukraus pudra.
Porcijos: 10
Pagaminamas per: 120min.