Sicilietiškas krevečių užkandis


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:

1 vnt. Avokadai
1 vnt. Svogūnai (raudonieji)
2 vnt. Laimo vaisiai
1 vnt. Čili pipirai
1 skiltelė Česnakai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Tarkuotas imbieras
500 g Virtos gliaudytos krevetės
pagal skonį Druska
pagal skonį pipir

Gaminimas:

Avokadą nuplaukite, nulupkite, išimkite kaulą, minkštimą smulkiai supjaustykite. Gabalėlius apšlakstykite vienu valgomuoju šaukštu žaliosios citrinos sulčių.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Čili pipirą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite aitriąsias sėklytes, o minkštimą taip pat susmulkinkite. Česnako skiltelę nulupkite ir supjaustykite.

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame apkepkite svogūną, česnaką, smulkiai pjaustytą čili pipirą ir tarkuotą imbierą. Po 2-3 minučių į tą pačią keptuvę keliauja gliaudytos krevetės, jas pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Vis pamaišydamos, krevetes kepkite apie 4 minutes.

Avokado gabalėlius sumaišykite su svogūnu, įtarkuokite truputį žaliosios citrinos žievelės, pagardinkite druska ir, padalinę į lygias dalis, sudėkite į nedidelius stiklinius indelius (šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis). Į kiekvieną indelį įdėkite ir keptų krevečių su daržovėmis, pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 392