Skumbrė su serbentais

Ingredientai:

1 vnt. Skumbrės
1 sauja Raudonieji serbentai
1 šaukštas Juodieji serbentai
5 vnt. Porų lapai (tik žalia dalis)
žiupsnelis Bazilikai
5 vnt. Kadagių uogos
0,5 šaukštelis Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
200 ml Sausas baltasis vynas

Gaminimas:

Žalius poro lapus nuplauti ir pamerkti į verdantį vandenį 40 sekundžių. Mesti į kiaurasamtį ir aplieti šaltu vandeniu. Sudėti ant popierinių servetėlių, kad lapai apdžiūtų.

Skumbrę išdoroti, išplauti, nusausinti, įtrinti nedideliu kiekiu druskos.

Serbentus ir baziliką nuplauti, lapelius susmulkinti. Sumaišyti serbentus su kadagiu, baziliku ir juodaisiais pipirais. Farširuoti gautąja mase žuvį. Porus sudėti ant darbo stalo taip, kad jie vos užeitų vienas ant kito. Aplaistyti baltuoju vynu.

Įvynioti skumbrę į lapus. Žuvį dėti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Nuimti lapus, žuvį aplieti kepant išsiskyrusiomis sultimis.

Porcijos: 2
Pagaminamas per: 30min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.