Šokoladinis imbierinis tortas

Ingredientai:

225 g Miltai
125 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
25 g Cukrus
125 g Juodasis šokoladas
100 g Pieniškas šokoladas
125 g Sviestas
75 g Sausainiai
2 vnt. Kiaušiniai
75 g Imbieras
1 šaukštelis Kakava

Gaminimas:

Miltus ir sviestą sumaišykite, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, užmaišykite tešlą. Suformuokite rutulį, įsukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Iškočiokite iš tešlos lakštą, įtieskite į kepimo formą ir 15-ai minučių pastatykite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Užklokite tešlą kepimo popieriumi, ant viršaus priberkite pupelių. Kepkite 15 – 18 min. Nukelkite popierių ir pupeles, dar 10 min. pakepkite. Ištraukite iš orkaitės.

Sulaužykite gabalėliais juodąjį ir pieninį šokoladą, ištirpinkite kartu su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Kai kiek pravės, sumaišykite su tarkuotu imbieru ir sausainių gabalėliais.

Išplakite kiaušinį su cukrumi, sumaišykite su šokolado mase, tada užpilkite masę ant pagrindo. Kepkite 25 min. 150 laipsnių orkaitėje.

Kai atvės, išimkite tortą iš kepimo formos, apibarstykite kakavos milteliais.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.