Šokoladinis obuolių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
200 g | Sviestas |
3 vnt. | Kiaušiniai |
200 g | Cukrus |
200 g | Miltai |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1 šaukštelis | Vanilės ekstraktas |
4 vnt. | Obuoliai |
100 g | Juodasis šokoladas |
1 šaukštas | Cukrus |
1 šaukštelis | Cukraus pudra |
Gaminimas:
Sviestą išsukti su cukrumi, palengva supilti išplaktus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti.
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir kai jis pravės, supilti į kiaušinių ir sviesto masę.
Miltus persijoti, išmaišyti su kepimo milteliais ir po truputį pilti į kiaušinių ir sviesto masę, maišyti, kad neliktų miltų gumuliukų, bet stengtis tešlos neperplakti.
Į keptuvę dėti šaukštą cukraus ir vanilės esenciją. Kai cukrus lengvai paruduoja, sudėti 2 per burokinę tarką tarkuotus obuolius (obuolius tarkuoti su žievele, nes joje yra daugiausiai skonio). Obuolius karamelizuoti apie 5 min. Kitus 2 obuolius nulupti ir supjaustyti stambesniais kubeliais. Visus obuolius sudėti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tešlą supilti į skardą išklota sviestiniu popieriumi ar išteptą aliejumi/sviestu.
Kepti 35-40min 175C įkaitintoje orkaitėje (vidus turi būtį šiek tiek šlapias, tad neperkepti). Kai pyragas kepa, neatidarinėti orkaitės durelių, nes kepinys lengvai gali susmegti.
Pjaustyti ir patiekti truputį ataušusį. Apibarstyti cukraus pudra. Puikiai tinka su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.