Šokoladinis pyragas su riešutais ir riešutiniu sviestu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
1.5 stiklinė | Miltai |
1/2 šaukštelis | Druska |
1/2 stiklinė | Sviestas |
50 ml | Vanduo |
100 g | Juodasis šokoladas |
3 šaukštas | Sviestas |
3 šaukštas | Žemės riešutų sviestas |
4 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Rudasis cukrus |
1/4 stiklinė | Miltai |
2 šaukštas | Grietinėlė |
1 šaukštas | Šokoladinis likeris |
1 šaukštas | Vanilinis cukrus |
1/2 šaukštelis | Druska |
1 stiklinė | Žemės riešutai (skrudinti) |
200 g | Vaniliniai ledai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Pasigaminkite sluoksniuotą tešlą.
Dubenyje išmaišykite miltus su druska. Paskui sudėkite sviesto gabalėlius ir plakite su plaktuvu, kol sviesto gabalėliai pasidarys žirnelių dydžio. Įpilkite šaukštą vandens, atsargiai išmaišykite su šakute. Palaipsniui pilkite vandenį ir maišykite, kol jis tolygiai susigers į tešlą. Suminkykite tešlą į skritulį.
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite iš tešlos 30 centimetrų skersmens apskritimą. Įtieskite tešlos lakštą į 23 centimetrų kepimo formą. Lakštas turi dengti ir kraštus, o išsikišusius galus nupjaukite.
Užklokite tešlą dvigubu folijos sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8 min., tada nuimkite foliją ir pakepkite dar 6 – 8 min., kol tešla paskrus. Išimkite tešlą atvėsti.
Nedideliame puode sumaišykite šokoladą, sviestą, riešutinį sviestą ir kaitinkite ant vidutinio karštumo liepsnos, kol visi komponentai išsilydys.
Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, rudąjį cukrų, miltus, plaktą grietinėlę, likerį, vanilinį cukrų ir druską. Sudėkite šokolado masę, viską gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus žemės riešutus, išmaišykite ir supilkite masę ant iškepusios tešlos.
Uždenkite pyragą folija ir pašaukite į orkaitę. Po 30 min. foliją nuimkite, tada pašaukite kepti dar 20 – 25 min. Paskui išimkite atvėsti. Galite patiekti pyragą su vaniliniais ledais.