Šokoladinis sūrio pyragas su lazdyno riešutais


Notice: Undefined variable: adsns_count in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Ingredientai:

2 stiklinė Pieniškas šokoladas tarkuotas
1,5 stiklinė Sausainiai vaniliniai sutrupinti
3/4 stiklinė Žemės riešutai skrudinti malti
2 šaukštas Cukrus
3 šaukštas Sviestas
225 g Rikotos sūris
1 stiklinė Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Šokoladinis likeris
4 šaukštas Grietinė
13 vnt. Lazdyno riešutai skrudinti

Gaminimas:

Sumaišykite 1/3 stiklinės šokolado, sausainių trupinius, maltus žemės riešutus, 2 šaukštus cukraus ir sviestą. Sudėkite į kepimo formą, gerai prispauskite prie dugno. Kepkite 150 C orkaitėje 15 min. Ataušinkite.

Dideliame dubenyje ištrinkite Ricottos sūrį. Trindami po truputį supilkite cukrų, plaktus kiaušinius ir 3 šaukštus likerio. Gerai išmaišykite. Suberkite 1 stiklinę šokolado. Išmaišykite ir supilkite į formą.

Kepkite 175 C orkaitėje 1 val. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai ataušti.

Virš indo su karštu vandeniu ištirpdykite 2/3 stiklinės šokolado, gerai išmaišykite. Pamirkykite riešutus, kad pasidengtų tik viena puselė. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

Likusį ištirpintą šokoladą gerai išmaišykite su grietine ir 1 šaukšteliu likerio. Šia mase padenkite ataušusio pyrago viršų. Papuoškite šokolade mirkytais riešutais.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 150min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.