Šokoladinis sūrio pyragas su lazdyno riešutais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 stiklinė | Pieniškas šokoladas tarkuotas |
1,5 stiklinė | Sausainiai vaniliniai sutrupinti |
3/4 stiklinė | Žemės riešutai skrudinti malti |
2 šaukštas | Cukrus |
3 šaukštas | Sviestas |
225 g | Rikotos sūris |
1 stiklinė | Cukrus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
3 šaukštas | Šokoladinis likeris |
4 šaukštas | Grietinė |
13 vnt. | Lazdyno riešutai skrudinti |
Gaminimas:
Sumaišykite 1/3 stiklinės šokolado, sausainių trupinius, maltus žemės riešutus, 2 šaukštus cukraus ir sviestą. Sudėkite į kepimo formą, gerai prispauskite prie dugno. Kepkite 150 C orkaitėje 15 min. Ataušinkite.
Dideliame dubenyje ištrinkite Ricottos sūrį. Trindami po truputį supilkite cukrų, plaktus kiaušinius ir 3 šaukštus likerio. Gerai išmaišykite. Suberkite 1 stiklinę šokolado. Išmaišykite ir supilkite į formą.
Kepkite 175 C orkaitėje 1 val. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai ataušti.
Virš indo su karštu vandeniu ištirpdykite 2/3 stiklinės šokolado, gerai išmaišykite. Pamirkykite riešutus, kad pasidengtų tik viena puselė. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.
Likusį ištirpintą šokoladą gerai išmaišykite su grietine ir 1 šaukšteliu likerio. Šia mase padenkite ataušusio pyrago viršų. Papuoškite šokolade mirkytais riešutais.