Soti grybų ir daržovių mišrainė
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
300 g | Pievagrybiai |
3 vnt. | Pomidorai |
1 vnt. | Kukurūzų burbuolės |
1 vnt. | Čili pipirai |
1 vnt. | Agurkai |
8 vnt. | Žaliosios alyvuogės |
1 vnt. | Svogūnai |
5 vnt. | Lapinės salotos |
1 šaukštelis | Garstyčios |
1 šaukštas | Baltojo vyno actas |
3 šaukštas | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite svogūnus.
Grybus nuplaukite, nusausinkite, suberkite į keptuvę su svogūnais ir kepkite, kol viskas iškeps. Grybus su svogūnais išimkite į dubenį ir palikite atvėsti.
Kukurūzus nupjaukite nuo burbuolės.
Puode užvirinkite nedidelį kiekį vandens, suberkite kukurūzų grudus ir išvirkite (prireiks 15 – 20 min.). Druskos neberkite. Vandenį nupilkite, kukurūzus palikite atvėsti.
Pipirą perpjaukite pusiau, išimkite sėkleles, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurką – pusinėmis riekelėmis arba šiaudeliais, alyvuoges – žiedeliais. Salotinėje sumaišykite visus komponentus.
Pasigaminkite padažą: sumaišykite aliejų, vynuogių actą ir garstyčias, įberkite druskos ir cukraus. Apliekite padažu mišrainę ir patiekite ant salotų lapų.