Spagečiai su žaliuoju pesto padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 pakelis | Viso grūdo miltų spagečiai |
170 g | Špinatai |
280 g | Brokoliai |
1 skiltelė | Česnakai |
2 vnt. | Cukinijos |
2 vnt. | Pomidorai |
1 stiklinė | Bazilikai (švieži) |
2 šaukštas | Citrinų sultys |
2 šaukštas | Pinijų sėklos |
25 ml | Alyvuogių aliejus |
30 g | Parmezano sūris |
Gaminimas:
Ant silpnos ugnies užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens.
Į karščiui atsparų indą sudėkite špinatus, brokolius, česnaką, įpilkite stiklinę vandens. Uždenkite, palikę plyšelį išeiti garui ir padėkite indą į visu galingumu įjungtą mikrobangų krosnelę 3-5 minutėms. Per tą laiką brokoliai atitirps, špinatai suminkštės. Skystį nupilkite.
Daržovių skustuku cukinijas supjaustykite plonytėmis juostelėmis. Pomidorus, išėmusios sėklytes, supjaustykite kubeliais.
Spagečius išvirkite, laikydamosi ant pakuotės pateikiamos instrukcijos.
Atvėsusią špinatų ir brokolių masę, bazilikus, citrinų sultis, kedrines pinijas, po 0,25 šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų iki vientisos masės sutrinkite trintuvu. Tuomet įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite tarkuotą sūrį ir vėl sutrinkite padažą iki vientisos masės.
Spagečius sumaišykite su pasigamintu žaliuoju pesto padažu, cukinijos juostelėmis ir pomidorais.