Štrudelis su obuoliais ir gervuogėmis

Ingredientai:

400 g Šaldyta sluoksniuota tešla
50 g Sviestas
5 vnt. Obuoliai
15 g Cukrus
0,5 šaukštelis Citrinų sultys
40 g Imbiero šaknis
150 g Gervuogės
15 g Migdolų drožlės

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Ištirpinkite keptuvėje 15 g sviesto, sudėkite obuolių gabalėlius, 2 – 3 min. patroškinkite. Sudėkite obuolių gabalėlius į dubenį, apliekite citrinos sultimis, suberkite tarkuotą imbierą, išmaišykite, palikite atvėsti. Dalį obuolių sumaišykite su gervuogėmis.

Keptuvėje išlydykite likusį sviestą, jis reikalingas ištepti tešlai.

Ant stalo pasitiekite didelį lakštą kepimo popieriaus, uždėkite sluoksniuotos tešlos lakštą ir ištepkite sviestu.

Sudėkite įdarą vienoje lakšto pusėje, nuo krašto palikę 2,5 cm., susukite į vyniotinį.

Vyniotinį kartu su kepimo popieriumi įdėkite į kepimo skardą. Iš viršaus aptepkite sviestu, apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 min. kol paskrus.

Iškepusį štrudelį apibarstykite cukraus pudra. Patiekite su plakta grietinėle.

Vietoje gervuogių galite dėti šaldytų vyšnių be kauliukų arba razinų.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.