Su žolelėmis marinuoti kiaulienos kepsniai


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:

800 g Kiaulienos nugarinė
500 g Pomidorai
100 g Juodosios alyvuogės
1 vnt. Svogūnai
sauja Bazilikai
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Rozmarinai
2 skiltelė Česnakai
1/2 vnt. Citrinos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Nuskabytus rozmarino ir čiobrelių lapelius sudėkite į dubenį, čia išspauskite nuluptus česnakus, supilkite išspaustos citrinos sultis (5 jas įliekite 3-4 šaukštelius aliejaus), įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Mėsą supjaustykite į 4 gabalėlius, sudėkite į plokščią lėkštę ir apipilkite juos marinatu. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu ir, retsykiais pavartydami, palikite 3 valandoms.

Pomidorus nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu, kad lengviau būtų nulupti odelę. Išpjaukite sėklas, o minkštimus supjaustykite stambiais gabalėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, jį pakepinkite. Į keptuvę suberkite pomidorus ir susmulkintas alyvuoges, berkite šiek tiek druskos, pipirų, ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 15 minučių.

Marinuotą mėsą nuvarvinkite ir nuolat vartydami kepkite keptuvėje apie 15 minučių.

Bazilikus nuplaukite, jų kotelius nuskabykite, o lapelius supjaustykite juostelėmis. Kelis bazilikų lapelius atidėkite, o susmulkintus berkite į padažą. Kepsnius guldykite į lėkštes, apipilkite padažu ir papuoškite likusiais bazilikų lapeliais. Garnyrui tinka bulvių košė.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 392