Sūrio blyneliai su pomidorų padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
110 g | Fetos sūris |
220 g | Čederio sūris |
50 g | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 šaukštas | Petražolės |
1 šaukštas | Bazilikai |
1 šaukštas | Raudonėliai |
2 žiupsnelis | Kajeno pipirai |
2 šaukštas | Pienas |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 žiupsnelis | Druska |
1 žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
400 g | Pomidorai |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 vnt. | Svogūnas (mėlynasis) |
1 skiltelė | Česnakai |
1 šaukštas | Balzaminis actas |
1 šaukštelis | Rudasis cukrus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Persijokite miltus ir juos sumaišykite su kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Padarykite duobutę centre, į ją įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada įmaišykite pieną. Turite gauti vientisos konsistencijos tešlą. Galiausiai įmaišykite sūrį ir žoleles. Uždenkite dubenį plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.
Tuo tarpu paruoškite pomidorų džemą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. (arba 30 sek, jei pomidorai maži). Nusausinkite, nulupkite odeles, o minkštimus pasmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite likusius džemo ingredientus, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies 30-40 min, kol skystis išgaruos ir gausite džemo tirštumo masę.
Kabinkite po šaukštą tešlos, suformuokite rutuliukus ir juos paspauskite, kad gautumėte maždaug 5 cm skersmens blynelius. Pabarstykite žiupsneliu miltų.
Ant gana didelės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite blynelius (po 45-60 sek. iš abiejų pusių). Jie turi būti rusvi ir traškūs. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su balzaminiu pomidorų padažu bei žaliomis salotomis.