Sūrio pyragas su moliūgais ir riešutais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3/4 stiklinė | Moliūgų tyrė |
2 stiklinė | Cukrus |
340 g | Kondensuotas pienas |
5 vnt. | Kiaušiniai |
225 g | Sūris Philadelphia |
2 šaukštas | Vanduo |
žiupsnelis | Druska |
1/2 stiklinė | Pekano riešutai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 stiklinę cukraus ir iškart supilkite jį į 23 cm skersmens kepimo formą. Pavartykite formą, kad dugnas tolygiai pasidengtų.
Maišytuvu iki vientisos masės suplakite kondensuotą pieną ir kreminį sūrį. Sudėkite 1 stiklinę cukraus, kiaušinius, moliūgų tyrę (ją pagaminsite maišytuvu susmulkinę orkaitėje kepto moliūgo gabalėlius), druską ir gerai išplakite. Šią masę supilkite ant cukraus sirupo ir uždenkite folija. Įdėkite kepimo formą į didesnę formą, įpilkite vandens (iki kepimo formos sienelės vidurio).
Kepkite 50-55 min, arba kol į centrą įbestą peilį ištrauksite švarų. Išimkite kepimo formą iš didesnės formos, leiskite atvėsti ir įdėkite į šaldytuvą 4 val.
Tuo tarpu mažame puode 5 min pakaitinkite likusį cukrų ir 2 šaukštus vandens. Keptuvėje kelias minutes ant mažos ugnies paskrudinkite riešutus ir suberkite juos į cukraus sirupą. Pamaišykite ir šią masę užtepkite ant folijos lakšto. Leiskite atvėsti.
Išverskite pyragą iš formos dugnu į viršų. Mažais gabalėliais sulaužykite cukruotus riešutus ir pabarstykite jais pyrago viršų.