Sūrio pyragas su moliūgais ir riešutais

Ingredientai:

3/4 stiklinė Moliūgų tyrė
2 stiklinė Cukrus
340 g Kondensuotas pienas
5 vnt. Kiaušiniai
225 g Sūris Philadelphia
2 šaukštas Vanduo
žiupsnelis Druska
1/2 stiklinė Pekano riešutai

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 stiklinę cukraus ir iškart supilkite jį į 23 cm skersmens kepimo formą. Pavartykite formą, kad dugnas tolygiai pasidengtų.

Maišytuvu iki vientisos masės suplakite kondensuotą pieną ir kreminį sūrį. Sudėkite 1 stiklinę cukraus, kiaušinius, moliūgų tyrę (ją pagaminsite maišytuvu susmulkinę orkaitėje kepto moliūgo gabalėlius), druską ir gerai išplakite. Šią masę supilkite ant cukraus sirupo ir uždenkite folija. Įdėkite kepimo formą į didesnę formą, įpilkite vandens (iki kepimo formos sienelės vidurio).

Kepkite 50-55 min, arba kol į centrą įbestą peilį ištrauksite švarų. Išimkite kepimo formą iš didesnės formos, leiskite atvėsti ir įdėkite į šaldytuvą 4 val.

Tuo tarpu mažame puode 5 min pakaitinkite likusį cukrų ir 2 šaukštus vandens. Keptuvėje kelias minutes ant mažos ugnies paskrudinkite riešutus ir suberkite juos į cukraus sirupą. Pamaišykite ir šią masę užtepkite ant folijos lakšto. Leiskite atvėsti.

Išverskite pyragą iš formos dugnu į viršų. Mažais gabalėliais sulaužykite cukruotus riešutus ir pabarstykite jais pyrago viršų.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.