Šventinė antiena su svarainiais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
900 g | Anties krūtinėlės |
3 vnt. | Svarainiai |
žiupsnelis | Šalavijai |
sauja | Čiobreliai |
žiupsnelis | Mėtos |
3 šaukštas | Medus |
5 skiltelė | Česnakai |
1 šaukštas | Sviestas |
5 šaukštas | Aliejus |
200 g | Baltas sausas vynas |
2 vnt. | Cinamono lazdelės |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite aliejuje, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą, išklotą sviestiniu popieriumi.
Svarainius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir 4 – 5 min. pakepkite tame aliejuje, kuriame kepė antiena. Įdėkite sviesto, medaus ir dar 2 -3 min. pakepkite.
Sudėkite svarainius prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, šalavijų ir čiobrelių skilteles, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.
Patiekite keptą antieną su svarainių skiltelėmis ir mėtos lapeliais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.