Šventinė antiena su svarainiais

Ingredientai:

900 g Anties krūtinėlės
3 vnt. Svarainiai
žiupsnelis Šalavijai
sauja Čiobreliai
žiupsnelis Mėtos
3 šaukštas Medus
5 skiltelė Česnakai
1 šaukštas Sviestas
5 šaukštas Aliejus
200 g Baltas sausas vynas
2 vnt. Cinamono lazdelės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite aliejuje, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą, išklotą sviestiniu popieriumi.

Svarainius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir 4 – 5 min. pakepkite tame aliejuje, kuriame kepė antiena. Įdėkite sviesto, medaus ir dar 2 -3 min. pakepkite.

Sudėkite svarainius prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, šalavijų ir čiobrelių skilteles, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.

Patiekite keptą antieną su svarainių skiltelėmis ir mėtos lapeliais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.