Šventinė virtuvė: kaip pasigaminti kalėdinį keksą?

Ingredientai:

170 g Miltai
170 g Sviestas
170 g Rudasis cukrus
220 g Razinos
60 g Apelsinų žievelių cukatos
8 g Kalėdiniai prieskoniai
70 g Migdolai
6 g Kepimo milteliai
20 ml Romas
60 g Džiovintos spanguolės
6 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Aliejus
2 šaukštas Malti džiūvėsėliai

Gaminimas:

Supilame į indą razinas, sumaišome ir įpilame romo. Kol razinos mirksta rome, į kitą indą įdedame sviesto ir įpilame rudo cukraus. Turinį išplakame elektriniu plaktuvu. Kepimo formą ištepame aliejumi ir pabarstome džiūvėsėliais.

Kai baigiame plakti sviestą su cukrumi, įmušame šešis kiaušinius ir turinį plakame toliau. Vėliau įberiame miltų, beriame cinamono, gvazdikėlių, kardamono ir kepimo miltelių, ir vėl viską išmaišome. Po to supilame rome išmirkusias razinas, džiovintų spanguolių (arba kitų džiovintų uogų), apelsinų žievelių cukatų, smulkintų migdolų. Visi ingredientai sudėti – belieka dar kartą viską išmaišyti.

Masę sudedame į kepimo formą. Keksą kepame apie 45 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

var c = „Virtuvės paslaptys“; var _delfiVideoX = 420;var _delfiVideoY = 250;var _delfiVideoSalt = „iZqGbQiR“;_createDelfiVideo();

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 45min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.