Šviežių kopūstų užkepėlė su grybais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
200 g | Grybai |
2 vnt. | Morkos |
3 skiltelė | Česnakai |
4 šaukštas | Aliejus |
500 ml | Grietinėlė |
800 g | Kopūstai |
200 g | Sūris su mėlynuoju pelėsiu |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Grybus nuvalykite, nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir statykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 1 val. Tuomet nukoškite, perplaukite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir apkepkite morkas, česnaką, bei grybus. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite 2 min.
Nulupkite viršutinius kopūsto lapus. Kiekvieną galvelę supjaustykite į 4 dalis, pašalinkite šerdis. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš visų pusių apkepkite kopūstų ketvirčius, kol jie šiek tiek apskrus.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Į kepimo formą sudėkite kopūstus gaubta forma į viršų. Užpilkite keptomis daržovėmis su grietinėle. Ant viršaus sudėkite pelėsinio sūrio gabaliukus. Kepkite orkaitėje 20 min.
Prie tokios užkepėlės garnyrui tiks keptos bulvės, bulvių košė ar virti ryžiai.