Svogūnų pyragas

Ingredientai:

500 g Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
6 vnt. Svogūnai
100 g Fermentinis sūris
3 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Grietinė
1 šaukštas Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Bazilikai
pagal skonį Džiovintos saldžiosios paprikos

Gaminimas:

Svogūnus nulupame, supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki tol, kol svogūnų tūris sumažės ir jie taps skaidrūs.
Svogūnus paskaniname druska, pipirais, maltos raudonosios paprikos prieskoniais.

Pusė kiekio tešlos išklojame stačiakampės kepimo formos dugną. Pagrindą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol šiek tiek paruduos.
Du kiaušinius ir grietinę išplakame. Įberiame druskos, pipirų, baziliko.

Sūrį sutarkuojame.

Pyrago pagrindą ištraukiame iš orkaitės. Ant jo paskleidžiame keptus svogūnus, kiaušinių ir grietinės plakinį, užbarstome sūrio. Kitą dalį tešlos iškočiojame ir uždengiame juo pyragą. Pyrago viršų keliose vietose įpjauname, kad per daug neišsipūstų.

Išplakame vieną kiaušinį. Plakinį užtepame ant pyrago pagrindo.
Pyragą kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.