Tinginių balandėliai

Ingredientai:

500 g Kiaulienos faršas
1 stiklinė Virti ryžiai
0,5 vnt. Baltagūžiai kopūstai
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Morkos
sauja Žalumynai
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Malti džiūvėsėliai

Gaminimas:

Svogūną smulkiai supjaustykite, trintuve sutarkuokite morką. Apkepkite šias daržoves keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Įberkite mėgstamų prieskonių ir sudėkite susmulkintą kopūstą. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite, kol kopūstai suminkštės. Pabaigoje sudėkite smulkiai pjaustytus žalumynus. Daržoves atvėsinkite.

Mėsos faršą ir ryžius sumaišykite su daržovėmis, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų. Masę gerai išmaišykite.

Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite iš visų pusių. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis ir virtomis arba keptomis bulvėmis.

Kad kotletai būtų kvapnesni, į džiūvėsėlius galite įberti prieskonių: pipirų, baziliko, čiobrelių, raudonėlių – tai, ką mėgstate.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.