Tiramisu skonio sūrio pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
0,25 pakelis | Sausainiai „damų piršteliai“ |
2 šaukštas | Likeris Amareto |
2 šaukštas | Tirpi kava |
50 ml | Vanduo |
750 g | Varškė |
250 g | Maskarponės sūris |
1,5 stiklinė | Cukrus |
5 vnt. | Kiaušiniai |
0,5 stiklinė | Grietinėlė |
2 šaukštas | Likeris Amareto |
3 šaukštas | Krakmolas |
300 g | Grietinė |
3 šaukštas | Cukraus pudra |
3 šaukštelis | Tirpi kava |
5 vnt. | Braškės |
sauja | Avietės |
Gaminimas:
Pagrindui: Amareto, vandenį ir kavą išmaišyti. Į šį mišinį mirkyti sausainius ir dėti į torto formą.
Masei: Varškę, mascarpone, cukrų ir krakmolą minimaliu greičiu plakti mikseriu. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart plakti po ~30s. Galiausiai įpilti grietinėlę bei Amareto ir dar trumpai paplakti. Šią masę pilti į formą ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C. Po 10 min temperatūrą sumažinti iki 120 C ir kepti toliau (apie 1 val.).
Viršui: cukrų ir tirpią kavą užpilti karštu Amareto ir įmaišyti į grietinę. Visa tai plonu sluoksniu patepti ant formoje esančio pyrago ir kepti dar 5-10 min.
Bendra kepimo trukmė virš 1,5 val.
Pyragą kuo geriau atvėsinti (geriausia per naktį) ir papuošti braškėmis ar kitais mėgstamais priedais.