Tortas su braškėmis ir abrikosais

Ingredientai:

125 ml Pienas
60 g Sviestas
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Cukrus
100 g Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
200 g Braškės
200 g Abrikosai
10 g Želatina
300 ml Jogurtas
3 šaukštas Cukrus
300 ml Grietinėlė
200 ml Grietinėlė (riebi)
50 g Riešutai
8 vnt. Abrikosai
8 vnt. Braškės

Gaminimas:

Užminkome tešlą. Užvirinkite pieną, sviestą, druską ir cukrų. Nukelkite nuo ugnies, maišydami suberkite miltus. Vėl statykite ant mažos ugnies ir maišydami virkite, kol ant dugno pradės formuotis plutelė.

Tešlą perpilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu ir spirale išspauskite ją ant kepimo formos. Kepkite 20 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje.

Pasiruoškite kremą. Braškes ir nuluptus abrikosus supjaustykite skiltelėmis. Šaltame vandenyje užmerkite želatiną. Jogurtą sumaišykite su cukrumi. Želatiną nusunkite, pridėkite 2 valg.š. vandens ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Želatiną supilkite į jogurto masę, išmaišykite ir atvėsinkite.

Išplakite grietinėlę, sudėkite ją į kremą. Įmaišykite į kremą braškes ir abrikosus.

Sukrėskite kremą ant iškepusio torto pagrindo ir padėkite 3 val. į šaldytuvą. Papuoškite plakta grietinėle, vaisiais ir smulkintais riešutais.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.