Tradicinis kalėdinis pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
270 g | Sviestas |
1,5 stiklinė | Rudasis cukrus |
4 vnt. | Kiaušiniai |
3 stiklinė | Miltai |
1/4 šaukštelis | Druska |
1 šaukštelis | Kvepiantys pipirai (malti) |
1 šaukštelis | Cinamonas |
1/2 šaukštelis | Muskato riešutas |
1,5 stiklinė | Razinos |
1,5 stiklinė | Džiovintos figos |
1,5 stiklinė | Džiovintos datulės |
1 stiklinė | Džiovintos slyvos |
1,5 stiklinė | Džiovinti abrikosai |
1 stiklinė | Migdolai |
100 ml | Brendis |
2 šaukštelis | Tirpi kava |
2 šaukštas | Vanduo |
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C temperatūros. Kepimo skardos kraštus patepkite riebalais, o skardos dugną išklokite kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi, kol gausis tiršta, kreminė masė. Po vieną sudėkite kiaušinius ir kiekvieną kartą gerai išplakite. Sumaišykite miltus, druską ir prieskonius ir viską atsargiai įmaišykite į kreminę masę. Džiovintus vaisius ir migdolus susmulkinkite. Sudėkite vaisius, migdolus, supilkite 50 ml brendžio, espresso kavą ir viską gerai išmaišykite.
Sudėkite paruoštą tešlą į kepimo formą, sulyginkite paviršių. Kepimo skardą dėkite ant viduriniosios orkaitės lentynėlės ir kepkite apie 30 min. Temperatūrą sumažinkite iki 130 C ir kepkite 3,5 valandos kol visiškai iškeps – įkištas į pyrago vidurį virbalas ar smaigas lengvai išsitrauks ir ant jo neliks tešlos.
Kepimo skardą išimkite iš orkaitės, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, o ant viršaus dar užklokite storą vonios rankšluostį – taip pyragas atvės pamažu.
Kai pyragas atvės, subadykite jo viršų virbalu ir apšlakstykite likusiu brendžiu. Pyragą suvyniokite į kepimo popierių ir laikykite sandariame inde, vėsioje vietoje. Taip paruoštą pyragą galite laikyti iki 3 mėnesių.