Trešnių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Miltai |
200 g | Sviestas |
70 g | Cukrus |
žiupselis | Druska |
1 vnt. | Kiaušinis |
100 ml | Grietinėlės (22 proc.) |
2 šaukštas | Cukrus |
1 šaukštas | Krakmolas |
500 g | Trešnės |
Gaminimas:
Prasijokite miltus, į vidurį suberkite cukrų, druską, atšaldyto sviesto gabalėlius, įmuškite kiaušinį. Dviem peiliais susmulkinkite viską į vientisą masę, iškočiokite rutulį, suvyniokite į foliją ar kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą nakčiai (arba į šaldymo kamerą valandai).
Vėl iškočiokite, įdėkite į prieš tai sviestu suteptą formą, padarę aukštą kraštą. Šakute subadykite tešlą ir suberkite trešnes, prieš tai išėmę kauliukus.
Sumaišykite grietinėlę, cukrų ir krakmolą.
Kepkite pyragą prieš tai įkaitintoje orkaitėje (230 laipsnių) apie 10 minučių, tuomet ištraukite, įpilkite grietinėlės masę ir kepkite, kol iškeps.
Skanaus!
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.