Trešnių pyragas

Ingredientai:

300 g Miltai
200 g Sviestas
70 g Cukrus
žiupselis Druska
1 vnt. Kiaušinis
100 ml Grietinėlės (22 proc.)
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Krakmolas
500 g Trešnės

Gaminimas:

Prasijokite miltus, į vidurį suberkite cukrų, druską, atšaldyto sviesto gabalėlius, įmuškite kiaušinį. Dviem peiliais susmulkinkite viską į vientisą masę, iškočiokite rutulį, suvyniokite į foliją ar kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą nakčiai (arba į šaldymo kamerą valandai).

Vėl iškočiokite, įdėkite į prieš tai sviestu suteptą formą, padarę aukštą kraštą. Šakute subadykite tešlą ir suberkite trešnes, prieš tai išėmę kauliukus.

Sumaišykite grietinėlę, cukrų ir krakmolą.

Kepkite pyragą prieš tai įkaitintoje orkaitėje (230 laipsnių) apie 10 minučių, tuomet ištraukite, įpilkite grietinėlės masę ir kepkite, kol iškeps.

Skanaus!

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.