Trupininis vyšnių pyragas

Ingredientai:

150 g Miltai
100 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Sviestas
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
100 g Sviestas
150 g Miltai
100 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
1 kg Vyšnios
100 g Cukrus
20 g Krakmolas

Gaminimas:

Išimkite iš vyšnių kauliukus, užberkite cukrumi ir palikite 40 min. pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

Sviestą trupiniams ištrinkite su miltais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Tešlai sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą. Užminkykite tešlą, 20 min. įdėkite į šaldytuvą.

Vyšnias su sultimis užkaiskite, užvirinkite. Iš gauto skysčio nupilkite 250 ml, iš jų 4 šaukštus sumaišykite su krakmolu. Likusį skystį užvirinkite, nukaiskite, maišydami supilkite krakmolą. Vėl užkaiskite ir užvirinkite. Suberkite vyšnias ir palikite atvėsti.

Du trečdalius tešlos sudėkite į kepimo formą su nuimamais kraštais, subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 – 12 min. Paskui išimkite kepimo formą iš orkaitės.

Iš likusios tešlos suformuokite 2 cm aukščio kraštelius, sudėkite ant pagrindo vyšnių įdarą, ant viršaus užbarstykite trupinius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 min.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.