Uogų pudingas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
225 g | Raudonieji serbentai |
110 g | Juodieji serbentai |
450 g | Avietės |
150 g | Cukrus |
8 riekelě | Balta duona |
Gaminimas:
Ant vidutinės ugnies užkaiskite didelį puodą, sudėkite uogas ir cukrų. Kaitinkite 3-5 min, kol ištirps cukrus ir pradės išsiskirti uogų sultys. Neperkaitinkite, kad uogos neprarastų gaivaus skonio. Nuimkite nuo ugnies.
Ant kepimo formos dugno išdėliokite 5-6 duonos riekes. Mažais duonos gabalėliais užkamšykite tarpelius, kad nepratekėtų uogų sultys. Ant viršaus suverskite uogas ir dalį sulčių (pasilikite 2/3 stiklinės sulčių, jų prireiks vėliau). Apdenkite likusiomis duonos riekėmis. Ant viršaus uždėkite kepimo formos dydžio lėkštę ar dangtį ir prislėkite 1.3-1.8 kg svoriu. Per naktį palaikykite šaldytuve.
Atsargiai išverskite pudingą į didelę lėkštę ir apliekite likusiomis 2/3 stiklinės sulčių, kad sudrėktų sausi duonos ploteliai. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su plakta grietinėle.