Uogų pudingas


Notice: Undefined variable: adsns_count in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Ingredientai:

225 g Raudonieji serbentai
110 g Juodieji serbentai
450 g Avietės
150 g Cukrus
8 riekelě Balta duona

Gaminimas:

Ant vidutinės ugnies užkaiskite didelį puodą, sudėkite uogas ir cukrų. Kaitinkite 3-5 min, kol ištirps cukrus ir pradės išsiskirti uogų sultys. Neperkaitinkite, kad uogos neprarastų gaivaus skonio. Nuimkite nuo ugnies.

Ant kepimo formos dugno išdėliokite 5-6 duonos riekes. Mažais duonos gabalėliais užkamšykite tarpelius, kad nepratekėtų uogų sultys. Ant viršaus suverskite uogas ir dalį sulčių (pasilikite 2/3 stiklinės sulčių, jų prireiks vėliau). Apdenkite likusiomis duonos riekėmis. Ant viršaus uždėkite kepimo formos dydžio lėkštę ar dangtį ir prislėkite 1.3-1.8 kg svoriu. Per naktį palaikykite šaldytuve.

Atsargiai išverskite pudingą į didelę lėkštę ir apliekite likusiomis 2/3 stiklinės sulčių, kad sudrėktų sausi duonos ploteliai. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su plakta grietinėle.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.