Upėtakis su daržovėmis ir žolelių padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
400 g | Upėtakio filė |
75 g | Sviestas |
2-3 šakelė | Rozmarinai |
2 vnt. | Citrinos |
100 ml | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštelis | Dirbtinis medus |
100 g | Česnakų laiškai |
100 g | Petražolės |
2 skiltelė | Česnakai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Pipirai |
1 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Cukinijos |
Gaminimas:
Morką ir cukiniją nuplauti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Morkais trumpai apvirti. Daržoves sudėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti pipirais, druska ir dūmo skonio milteliais.
Žuvį padėti ant didesnio folijos gabaliuko, padėti rozmarino šakeles ir plonus sviesto gabaliukus. Foliją sandariai užsukti ir dėti ant griliaus. Kepti iš kiekvienos pusės max. po 4 min. Jei gabaliukas labai plonas, dar mažiau.
Padažui labai labai smulkiai sukapoti žoleles ir česnaką. Sumaišyti aliejų, išspaustas citrinų sultis ir medų, pagardinti druska ir pipirais. Žoleles ir padažą sumaišyti prieš patiekiant.
Ant lėkštės sudėti daržoves, žuvį ir aplieti padažu.
Porcijos: 2
Pagaminamas per: 60min.