Varškės apkepas su duonos trupiniais

Ingredientai:

600 g Varškė
2 stiklinė Juodos duonos trupiniai
50 g Sviestas
6 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Miltai
1,5 stiklinė Cukrus
300 g Grietinė
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
pagal skonį Druska
žiupsnelis Cinamonas
1 vnt. Citrinos
1/2 stiklinė Migdolų drožlės

Gaminimas:

Varškę sutrinkite, maišydami įberkite cukrų bei vanilinį cukrų, įdėkite grietinę, trynius, nutarkuotą citrinos žievelę, ½ citrinos sultis, truputį druskos. Gerai išmaišę, dalimis dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei plaktą grietinėlę (tai vieno, tai kito). Sudėkite plaktus baltymus. Skardą palaistykite ištirpintu sviestu, tolygiai paskirstykite 1 stiklinę duonos trupinių, pabarstykite cinamonu, supilkite varškės masę. Viršų pabarstykite duonos trupiniais, migdolų plokštelėmis. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje, kol apkepas gražiai apskrus.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.