Vegetariška pica
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
375 g | Miltai |
20 g | Mielės |
250 ml | Pienas |
1 šaukštelis | Medus |
žiupsnelis | Druska |
1,5 l | Konservuoti pomidorai |
6 vnt. | Svogūnai |
8 šaukštas | Aliejus |
2 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Čiobreliai |
žiupsnelis | Aitriosios paprikos milteliai |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
300 g | Fermentinis sūris |
2 vnt. | Pomidorai |
žiupsnelis | Bazilikai |
Gaminimas:
Pieną truputį pašildykite ir į jį suberkite sutrupintas mieles, žiupsnelį druskos ir įdėkite šaukštelį medaus. Išmaišykite, kad ištirptų, įdėkite šaukštą miltų ir palikite pakilti. Paskui suberkite likusius miltus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite švariu audiniu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.
Pomidorus supjaustykite gabaliukais.
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus ir prieskonius, pagardinkite druska ir patroškinkite 5 minutes.
Pakilusią tešlą dar paminkykite. Padalinkite į 4 dalis ir iš kiekvieno gumuliuko iškočiokite po paplotį.
Papločius aptepkite aliejumi, uždėkite paruošto įdaro, apibarstykite tarkuotu sūriu ir šaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Papuoškite pomidoro riekelėmis ir šviežiu baziliku.