Vegetariškas plovas

Ingredientai:

2 vnt. Morkos
3 vnt. Bulvės
50 g Salierai
2 vnt. Svogūnai
2 vnt. Porai
200 ml Daržovių sultinys
2 šaukštelis Džiovintos saldžiosios paprikos
1 šaukštelis Cukrus
1 stiklinė Ryžiai (apvalūs)
2 stiklinė Vanduo
sauja Krapai
sauja Petražolės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
4 šaukštas Aliejus

Gaminimas:

Nuskustas ir nuplautas morkas bei porus (tik baltąją dalį) supjaustykite griežinėliais. Nuskustas ir nuplautas bulves, salierą ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Žalumynus nuplaukite ir susmulkinkite, palikdami kelias šakeles papuošimui.

Svogūnus pakepinkite puode su aliejumi, sudėkite likusias daržoves, žalumynus ir kepinkite dar 10 min. Supilkite daržovių sultinį, įberkite cukraus ir prieskonių. Tuomet suberkite perplautus ryžius ir įpilkite vandens. Troškinkite, periodiškai pamaišydami, 20 – 25 min.

Gatavą plovą sudėkite į lėkštes, papuoškite žalumynais.

Vienoje porcijoje – 280 kcal.

Porcijos: 3
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.