Veršiena su mėtomis trapioje tešloje

Ingredientai:

1,2 kg Veršiena
150 g Lazdyno riešutai
2 sauja Mėtos
3 vnt. Kiaušiniai
500 g Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Mėtas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Dubenyje apibarstykite mėtas druska, pipirais, įmuškite 2 kiaušinius, suberkite kapotus riešutus ir viską išmaišykite.

Mėsą supjaustykite išilgai raumens taip, kad būtų galima ją išvynioti į ploną lakštą. Pabarstykite mėsą druska, pipirais, ant viršaus paskirstykite įdarą.

Lakštą su įdaru susukite į vyniotinį, apibarstykite druska, pipirais, apvyniokite plonai iškočiota sluoksniuota tešla. Atskirkite trynį nuo baltymo. Tešlos kraštus aptepkite baltymu, kad laikytųsi.

Vyniotinį įdėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą. Trynį išplakite su 1 šaukštu vandens, šiuo mišiniu aptepkite vyniotinį. Aštriu peiliu išraižykite ant vyniotinio rombo raštą. Kepkite vyniotinį 50 min. Valgykite karštą.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 70min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.