Virtinukai su varške
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 stiklinė | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 ml | Vanduo |
pagal skonį | Druska |
500 g | Varškė |
2 šaukštas | Grietinė |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 šaukštas | Cukrus |
žiupsnelis | Druska |
Gaminimas:
Tešlą virtinukams, kaip ir koldūnams, ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo – ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame ¾ stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.
Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius.
Įdarui visus produktus sumaišome į vientisą, elastingą masę.
Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens). Kai virtinukai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.