Vištienos krūtinėlė su ananasų įdaru
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 vnt. | Vištienos krūtinėlių filė |
1 vnt. | Porai |
3 šaukštas | Konservuoti ananasai (susmulkinti) |
50 g | Anakardžių riešutai |
4 šaukštas | Aliejus |
žiupsnelis | Karis |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Porą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siaurais žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir patroškinkite jame porus, kol bus beveik gatavi. Tuomet sudėkite juos į dubenį.
Anakardžių riešutus smulkiai sukapokite ir suberkite prie troškintų porų. Ananasų kubelius šiek tiek apdžiovinkite ir sumaišykite su porais bei riešutais.
Įdarą pasūdykite ir pagal skonį įberkite kario prieskonių bei šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Vištienos krūtinėlės filė nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną jų įpjaukite taip, kad jų viduje gautųsi kišenė. Krūtinėles iš visų pusių įtrinkite druska ir pipirais.
Į krūtinėlių kišenes pridėkite įdaro ir sutvirtinkite jas mediniais dantų krapštukais.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir įdarytus kepsnius apkepkite iš abiejų pusių po 3-4 min., kol susidarys rusva plutelė. Tuomet perkelkite juos į puodą, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 – 15 min.
P.S. Jei norite, kad įdaras nebūtų toks birus, galite įtarkuoti į jį 50 – 60 g sūrio. Jei norite, kad patiekalas būtų naudingesnis sveikatai, naudokite džiovintus, o ne kepintus riešutus.