Voveraičių troškinys su porais ir paprikomis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 vnt. | Porai |
500 g | Voveraitės |
2 vnt. | Saldžiosios raudonosios paprikos |
8 šaukštas | Aliejus |
3 šaukštas | Sviestas |
125 ml | Daržovių sultinys |
2 šaukštas | Balzaminis actas |
žiupsnelis | Cukrus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Grybus nuvalykite, nuplaukite, stambesnius grybus perpjaukite per pusę. Nupjaukite paprikų kotelius, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Porus nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais, blanširuokite 2 min.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 2 šaukštus sviesto. Sudėkite voveraites ir apkepkite jas ant stiprios ugnies. Tuomet supilkite daržovių sultinį, prisukite ugnį ir palikite troškintis 8 – 10 min. Įpilkite acto, įberkite druskos ir pipirų.
Sudėkite į keptuvę paprikas ir porus. Troškinkite dar 3 min.
Baigiant troškinti sudėkite likusį šaukštą sviesto. Iš karto patiekite ant stalo.
Vienoje porcijoje – 320 kcal.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.