Vyne troškinta triušiena su migdolais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 kg | Triušiena |
5 vnt. | Bulvės |
2 vnt. | Pomidorai |
4 vnt. | Svogūnai |
4 skiltelė | Česnakai |
100 g | Migdolai |
2 šaukštas | Miltai |
1 vnt. | Cinamono lazdelės |
3-4 vnt. | Gvazdikėlių žiedeliai |
1 stiklinė | Baltas sausas vynas |
50 ml | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Triušienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite pipirais, druska ir apvoliokite miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite triušienos gabalėlius iš visų pusių. Paskui sudėkite į stiklinį kepimo indą.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite, apkepkite tame pačiame aliejuje, kuriame kepė mėsa, paskui irgi sudėkite į stiklinį indą.
Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis. Pomidorus irgi supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į indą. Bulves pakepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels, paskui sudėkite į indą.
Įdėkite į indą su triušieną pusę cinamono lazdelės, gvazdikėlius, suberkite migdolus.
Supilkite į indą baltąjį vyną, uždenkite dangčiu ar folija ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 35 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidenkite.